Optimaal rendement uit je online content

Je voorziet je volgers op twitter met een gezonde regelmaat van interessante tweets. Op je facebook pagina ontstaan goede inhoudelijke discussies onder je fans, waar je adequaat op reageert. Op LinkedIn deel je je ervaringen in een aantal branche gerelateerde discussiegroepen en stel je diverse relevante vragen. Kortom, je bent lekker bezig op social media. Toch?

Als bedrijf aanwezig zijn op Social Media doe je natuurlijk niet voor de lol. Het kost immers veel tijd. Je wilt uit je groeiende community leads genereren. Het aantal downloads van je brochure moet omhoog. De telefoon moet rinkelen om een oriënterend gesprek in te plannen. Online volgers moeten hun ware gezicht laten zien op locatie. Maar hoe krijg je je community zo ver? En belangrijker nog: hoe krijg je duidelijk overzicht in al je Social Media activiteiten?

De Gouden Social Media driehoek

Wij doen al geruime tijd onderzoek naar de diverse tools die beschikbaar zijn in de race om de online klant. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer, maar na veel testen, vallen en opstaan hebben wij een top 3 samengesteld die wat ons betreft een gouden driehoek vormt. Buiten beschouwing laten wij hier je eigen website. We gaan ervan uit dat die al optimaal is ingericht om je marketingdoelstellingen te halen.

Mailchimp – optimale controle over je nieuwsbrieven

Mailchimp is een gratis webprogramma waarmee je professionele commerciële mailings kunt versturen. Makkelijker wordt email marketing niet. De layout is helemaal te stylen naar je eigen huisstijl, er is aan alle SPAM regelgeving gedacht en het systeem geeft zelfs suggesties ter verbetering van de invulling van bijvoorbeeld je onderwerpregel. Is je nieuwsbrief gereed, dan kun je deze heel eenvoudig linken aan je twitter- en facebook accounts, zodat ook deze communities direct op de hoogte worden gebracht van je laatste nieuws en aanbiedingen. Bekijk vergaande statistieken als click-rates, open-rates, link-clicks et cetera. Leer hiervan en pas deze kennis toe in je volgende nieuwsbrief.

» Mailchimp – Easy email marketling

MarketMeSuite – je sociale inbox

MarketMeSuite koppelt al je social media kanalen aan één sociale inbox. Letterlijk. Iedereen is vertrouwd met de layout van een email programma, en juist daar zit de kracht van dit programma. Voer real time zoekopdrachten uit en vindt leads. Markeer een tweet of een facebook mention ook daadwerkelijk als lead waardoor deze in een aparte ‘lead-inbox’ verschijnen. Zend berichten vanuit MarketMeSuite naar al je social media kanalen of een selectie ervan, zonder te hoeven switchen tussen de platformen. Later verzenden? Geen probleem met de duidelijke schedule-functie. Nog mooier wordt het met de Smart inbox functie: ben je bijvoorbeeld benieuwd welke van je onderwerpen het meest geretweet worden en door wie? Welke onderwerpen het beter doen op facebook of twitter? Simpel: maak er een smart inbox van en alle gerelateerde berichten vullen automatisch deze inbox.

MarketMeSuite vist in dezelfde vijver als bijvoorbeeld Hootsuite en Tweetdeck, maar gaat naar ons idee veel slimmer om met zoekopdrachten en leadgeneratie. Bovenal excelleert MarketMeSuite in een rustige, prettig ogende interface.

» MarketMeSuite – Inbox for Social

Crowdbooster – meten is weten

Crowdbooster biedt social media analytics met suggesties en tools die je helpen het maximale uit je online aanwezigheid te halen. Crowdbooster laat je via een mooie grafiek zien hoe je tweets en posts het doen. Wat is het bereik van je berichten en hoe vaak worden ze bijvoorbeeld geretweet? Ook krijg je inzicht in de groei van je community per week, per maand of vanaf het allereerste begin. Wie zijn je meest invloedrijke volgers en wie retweeten jouw berichten het meest? Door je community te analyseren en je onderwerpen te toetsen met gelijksoortige onderwerpen, kan Crowdbooster je ook nog adviseren in de beste tijd om berichten te posten. Kortom: een handige tool die duidelijk inzicht geeft in (het succes van) je online aanwezigheid.

» Crowdbooster – Measure and optimize your social marketing

Zelf ervaring met deze of andere goede online marketing tools?

Laat het ons weten! We blijven nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - Picard - Merkmeesters